Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Overstapfuncties
Als je een werkgever op het oog hebt, is solliciteren de volgende stap. Zonder werkervaring in de non-profit sector is het handig om een passende ingang te vinden. “Functies in de marketing en communicatie, ict, human resource en finance zijn allemaal goede overstapfuncties. Een bestuursfunctie is ook een goeie manier om kennis op te doen,” aldus Leonie van Mierlo. Zelf werkte Van Mierlo jarenlang bij profit en non-profit organisaties.

Vrijwilligerswerk
Naast een bestuursfunctie zijn er ook andere activiteiten die in je voordeel kunnen werken bij het solliciteren. “Doe je vrijwilligerswerk, dat is een ‘big plus’. Het is heel leuk en makkelijk en geeft je een voorsprong op de andere sollicitanten,” vertelt Van Mierlo. “Daarnaast is het altijd goed als je bij je vorige werkgever betrokken bent geweest bij de maatschappelijke activiteiten.”

Commercieel
“Mensen uit de profit sector worden steeds aantrekkelijker voor non-profit organisaties,” vertelt Van Mierlo. “Door de bezuinigingen moeten de organisaties en stichtingen professionaliseren en de kennis van in het bedrijfsleven opgeleide werknemers is dan meer dan welkom.”

Leonie van Mierlo was een van de sprekers op het Fair Career Event dat OneWorld op 6 en 7 oktober organiseerde. De komende weken vind je hier meer tips van de sprekers van dat evenement.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief