Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De winnaars van de World Press Media Contest zijn bekend. De prijzen zijn in drie categorieën uitgereikt: korte-, lange- en interactieve documentaire.

Korte documentaire
Paul Moakley won de eerste prijs voor zijn korte documentaire over Eric Garner, de donkere man die door politieagenten in New York werd neergeschoten tijdens een arrestatie. Het incident leidde tot een heftige discussie over racisme in de Verenigde Staten. De documentaire is te zien via de site van World Press Photo.
De tweede prijs in deze categorie ging naar een documentaire over de ebola-uitbraak in Liberia. De docu ‘At the gates of Europe’ kreeg de derde prijs toegekend. Die documentaire gaat over de migrantenstroom richting Europa die ontstond naar aanleiding van de Arabische Lente.

Lange documentaire
‘The long night’ kreeg de hoofdprijs in de categorie lange documentaire. Hierin is te zien hoe minderheden het slachtoffer zijn geworden van de Amerikaanse seksindustrie. In de documentaire vertellen zeven personen hoe hun leven voorgoed veranderde door het werk in de industrie. Een trailer is hier te bekijken.
De tweede prijs ging naar ‘The long fence’ over de Amerikaans-Mexicaanse grens. ‘Net Café Refugees’ werd bekroond met de derde prijs. De docu gaat over Japanners die door economische moeilijkheden in internetcafés wonen.

Interactieve documentaire
De hoofdprijs voor interactieve documentaire ging naar ‘The and’. Deze minidocumentaire van slechts 90 seconden, is bedoeld om kijkers op een nieuwe manier over relaties te laten denken.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief