Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Wat is er leuk aan het werk?
In het verleden heb ik bij culturele organisaties en commerciële bedrijven gewerkt. In deze baan kan ik beide combineren. Wij hebben geen winstoogmerk, maar het werven van geld voor goede doelen doen we wel op een commerciële, marketinggerichte manier. We willen mensen op een aansprekende manier stimuleren om via de Goede Doelen Loterijen goede doelen te ondersteunen.

Voel je je betrokken bij de goede doelen?
Ja, iedereen die hier werkt, doet dat ook omdat hij of zij iets aan de samenleving wil bijdragen. We proberen als organisatie zelf ook zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen. Met een groep collega’s hebben we doelen gesteld die we kunnen meten, zodat we onze MVO-ambities voor onszelf en anderen inzichtelijk kunnen maken. Voor het verslag hiervan hebben we ook een ‘Global Reporting Initiative’-stempel gekregen.

Wil jij ook een fair career? Schrijf je dan nu gratis in voor het Fair Careerevent op 6 en 7 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wat vind jij belangrijk?
MVO betekent natuurlijk dat je bijvoorbeeld erop let dat je zo weinig mogelijk Co2 uitstoot en niet onnodig vaak de printer gebruikt. Maar voor ons is het ook belangrijk om sociaal te ondernemen. Hoe staat het met de diversiteit van je personeel en hoe ga je met collega’s om? Iedereen mag bijvoorbeeld drie dagen per jaar in de tijd van de baas vrijwilligerswerk doen.

 

 

Foto: Anaïs López

 

 

 

Over de auteur

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief