Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wie is die Filipijnse jongen van Giro 555? Dat bibberende joch met dat stoere, natte haar dat het gezicht werd van de campagne om geld in te zamelen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan? Hoe gaat het met hem? Roy Vink (37) uit Utrecht richtte een facebookpagina op om hem te vinden.

“Ik maakte geld over en vroeg me af: hoe zou het met die jongen zijn? Nu hij nationaal bekend is, ben ik vast niet de enige die dat wil weten,” zegt Vink. “Ik vroeg het aan Giro 555, maar daar wisten ze het niet.” De twee fotografen die de jongen op hetzelfde moment vastlegden gaven geen antwoord op Twitter, hun persbureaus ook niet. De internetgemeenschap kan vast snel met het antwoord komen, denkt Vink. “We zijn tenslotte allemaal maar zes handdrukken van elkaar verwijderd.”

Wat er moet gebeuren als we het antwoord weten? “Ik vind niet dat hulporganisaties hem voor moeten trekken,” zegt Vink. “Het gaat mij erom dat dit een manier is om de ramp in de Filipijnen in de aandacht te houden. Het verhaal van deze jongen is een mooie aanleiding om te vertellen hoe het nu is in Tacloban, nu de cameras zo langzaamaan verdwijnen.”

Het verhaal van de zoektocht is ook te volgen via Storify.

 

Over de auteur

Freelance tekstschrijver en journalist. Schrijft veel over duurzaamheid, planten en tuinieren.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500