Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Iraanse kunstenaar Ali Molavi brengt in zijn nieuwste video Fear: Fifty People One Question de angsten van inwoners van Teheran, de hoofdstad van Iran, in beeld. Bang voor eenzaamheid, oorlog of God zijn antwoorden die regelmatig terugkeren.

Bekijk de video (zet eerst de ondertiteling aan):[[{“fid”:”31315″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Angsten inwoners Teheran”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Angsten inwoners Teheran”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”تهران از چه می هراسد ؟ فیلمی از علی مولوی”,”height”:”327″,”width”:”581″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]Fifty People One Question is een sociaal experiment en filmreeks waarin de makers op zoek gaan naar verbindingen via verschillende mensen op verschillende plaatsen. Het project begon in 2008 in New Orleans met de vraag: wat wil je dat er gebeurt voor het einde van de dag? Inmiddels wordt het project overal ter wereld opgepikt, zo ook door Ali Molavi.

Molavi heeft hiervoor al twee andere Teheran-edities gemaakt van Fifty People One Question. Net als in New Orleans ging de eerste video in Teheran ook over de wensen van de inwoners. In de volgende film ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag: wat zou je doen als alles mogelijk is?

Als Iran in het nieuws is, gaat het voornamelijk over het kernprogramma, maar met dit project komen de Iraniërs een keer zelf aan het woord. In een ander project, Humans of Tehran (afgeleid van Humans of New York), stonden de inwoners van de Iraanse hoofdstad ook centraal.

Over de auteur

Redactiestagiare bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief