Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Als morgen, op de internationale vrouwendag, meer dan de helft van de wereldbevolking wakker wordt, betekent de dag voor sommigen een feestje en voor anderen nog steeds grote wanhoop. Vrouwen zijn niet overal ter wereld even goed af.

Wie zeker wat te vieren heeft, is de IJslandse vrouw, haar land is uitverkoren tot de beste plek om vrouw te zijn. Wrang is het voor vrouwen in Jemen en Afghanistan. Deze landen zijn genomineerd als slechtste en meest gevaarlijke plek.

Het Britse dagblad The Independent heeft een ranglijst gemaakt van beste en slechtste plekken op aarde voor de vrouw. Zo kun je in Qatar als vrouw het best naar de universiteit en maak je in Sri Lanka het meest kans president te worden. Daar is 23 jaar een vrouw aan de macht geweest. Bevallen van een baby kun je het best in Griekenland,  slechts één op de 31,800 baby’s overlijdt daar bij de geboorte, en in Guam kun je als vrouw het best je man verlaten. Dit land heeft de hoogste scheidingscijfers ter wereld. 

Volgens de ranglijst is India de beste plek voor vrouwen om auto te rijden. Daar is kort geleden een initiatief gestart om vrouwen te trainen voor hun eigen taxicentrale. En in Thailand zijn de meeste vrouwelijke hot-shots te vinden in het bedrijfsleven. 45 procent van het seniormanagement is vrouw.

Wil je ook weten waar je als vrouw het best de politiek in kan of schrijfster kan worden? Voor de gehele ranglijst zie de website van The Independent.

Foto:cc The Advocacy Project

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief