Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

 

drinkwater foto unicef
Betere drinkwatervoorzieningen is een
van de millenniumdoelen. Foto: Unicef

De MDG Monitor houdt de voortgang bij van een aantal ontwikkelingsspeerpunten zoals gezondheidzorg, onderwijs en gelijkheid in bijna alle landen van de wereld. Door de laatst bekende gegevens beschikbaar te stellen, kunnen burgers overal ter wereld zien hoe de landen individueel presteren bij het halen van deze doelen.

 

Google Earth
De website combineert beeldmateriaal van Google Earth met statistieken over onder meer gezondheidszorg en onderwijs. Op die manier wordt duidelijk wat afzonderlijke landen inmiddels op die terreinen hebben bereikt.

 

De Millenniumdoelen werden door de Verenigde Naties in 2000 vastgelegd. Voor 2015 moet onder meer de kindersterfte zijn teruggedrongen, drinkwatervoorzieningen verbeterd en zouden alle kinderen basisonderwijs moeten kunnen krijgen. Het is nu al duidelijk dat een aantal van die doelen niet zal worden gehaald. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon wees er vorige week donderdag op dat nog steeds miljoenen kinderen voor hun vijfde overlijden aan ondervoeding.

 

Succesverhalen

De site beoogt niet alleen de succesverhalen van armoedebestrijding in beeld te brengen, maar wil ook laten zien welke landen achterlopen en wat er daar nog moet gebeuren. Vooral zuidelijk Afrika heeft nog een lange weg te gaan, zo zei Ban Ki-moon bij de lancering van de website. De initiatiefnemers van de site hopen dat de mondiale gemeenschap betrokken blijft bij het halen van de millenniumdoelen.

 

 

MDG Monitor

Millenniumdoelen

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief