Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zelfde eisen
“Een ‘groene’ werkgever wil uiteindelijk precies hetzelfde als elk andere werkgever,” zegt Van Schoonhoven. “Ze willen resultaten en uit het CV moet blijken dat jij dit kan leveren. Laat zien dat je ervaring hebt die aansluit op de functie. Daarnaast is het belangrijk dat je binnen het team en de bedrijfscultuur past.” Vooral dat laatste aspect is iets waarmee je jezelf mee kan profileren. Heb je affiniteit met duurzaamheid of ontwikkelingswerk, laat dit dan zien in het CV.

Drijfveren
Van Schoonhoven sprak meerdere MVO recruiters. “Je maatschappelijke betrokkenheid laten zien is erg belangrijk. Maar vrijwilligerswerk in een dierenasiel is niet voor elke carrière relevant,” legt ze uit. “Belangrijk is dat je zelf weet wat je ambitie, drijfveer en talenten zijn. Wees specifiek in de omschrijving, want met alleen ‘een affiniteit voor duurzaamheid’ kom je er niet. Duurzaamheid is bijna een modewoord geworden, je moet aantonen wat jij hiermee kan doen.”

Tessa van Schoonhoven was een van de sprekers op het Fair Career Event dat OneWorld op 6 en 7 oktober organiseerde. Op deze plek vind je allerlei tips van de sprekers van dat evenement.

Foto boven: CV (cc)

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief