Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wat is er duurzamer dan online winkelen? Efficiënter? En aangenamer? Niet meer rek na rek afzoeken of jouw maat er bij zit. Kleding passen in ranzige pashokjes met keiharde tl-verlichting. Met tassen zeulen in overvolle winkelstraten – de lijst met winkelergernissen is makkelijk uit te breiden.

Enorme groei aan webwinkels
Het aantal webwinkels groeit inmiddels zo snel dat er in 2015 meer digitale dan fysieke winkels in Nederland zijn. Er zijn al bijna 60.000 online shops. In één jaar tijd steeg dat aantal met maar liefst 30 procent.

Uit lezersonderzoek weten we dat OneWorld-lezers niets menselijks vreemd is: ook zij shoppen graag, liefst online. Maar hoe weet je waar je moet zijn? Duurzame webshops zijn vaak eenmansbedrijfjes van bevlogen ondernemers die de wereld mooier gaan maken, maar die niet over enorme marketingbudgetten beschikken om jouw aandacht te vangen.

Een mooi startpunt voor aankopen die je leven verrijken

De helpende hand
OneWorld biedt vanaf vandaag de helpende hand met de lancering van OneWorld Shops: een nieuw onderdeel op onze site waar we je helpen bij het zoeken naar duurzame producten. Het is een plek waar de leukste, eerlijke en groene webshops verzameld zijn, aangevuld met inspirerende verhalen van achter de winkeldeur. OneWorld Shops is vanaf vandaag een mooi startpunt voor de zoektocht naar quinoa-bier, bamboe-lipstick, bijenwas voor kleuters, lieveheersbeestjes die de bladluis verorberen, en andere aankopen die je leven verrijken.

Love
Overigens zijn het drukke tijden voor de redactie. Want naast OneWorld Shops hebben we een paar weken geleden al OneWorld Love gelanceerd, een kanaal over liefde, seks en relaties wereldwijd. En binnenkort volgen nog meer kanalen. We houden je op de hoogte!

Over de auteur

Redacteur

Hans Ariëns (1960) was de adjunct-hoofdredacteur van OneWorld sinds 2015. Daarvoor oefende hij met frisse tegenzin het hoofdredacteurschap …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief