Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand
Aan de onderkant van de markt begon moeder een handeltje in tweedehands overhemden. Deze overhemden werden in grote balen aangevoerd uit het rijke Westen. Vandaar de verzamelnaam ‘Obruni Wawu Socks’, oftewel sokken van dode Europeanen. Afgelegde zweetvoeten. Niet dat er ooit sokken tussen zitten. Die heb je in de tropen niet nodig.
Om de paar weken kocht moeder een zak met zo’n 500 dode Europeanen, sleurde ze in een van de vele minibusjes die af en aan reden, en nam ze mee naar huis.  Om de afdankertjes één voor één te wassen.  Gehurkt boven een teil zat ze urenlang te schrobben op de overhemden. De boorden vaak nog grauw van het aangekoekte vuil. Zo’n smoezelig overhemd pakte ze met twee handen vast en wreef de stof krachtig heen en weer. Daarna werd het te weken gelegd.
Om de overhemden te drogen, was over de binnenplaats van het huis in Anloga een aantal lange plastic draden gespannen.  Op wasdag hingen witte, blauwe en lichtroze overhemden slap aan de lijnen, zodat je je bukkend en slalommend naar de andere kant van de binnenplaats moest begeven.
 
http://impressiesuitghana.blogspot.nl

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief