Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een tekort aan vitaminen en mineralen bijvoorbeeld, tast het immuunsysteem aan en houdt de fysieke en mentale groei tegen. Volgens de Global Hunger Index 2014, die maandag gepubliceerd is, leidt de slechte voedselkwaliteit tot deze ‘verborgen honger’.

Ook de economie kan er behoorlijk onder lijden. Een soort vicieuze cirkel ontstaat. De bevolking van een land is ondervoed, de productiviteit daalt, de armoede verergert en de economie groeit niet meer.

Burundi en Eritrea zijn de meest zorgwekkende landen. Volgens de index is het aantal hongerige mensen in deze landen ‘extreem alarmerend’. Veertien andere landen worden beschreven als ‘alarmerend’.

De schrijvers van het indexrapport zeggen dat ‘verborgen honger’ verholpen kan worden door bijvoorbeeld meer verschillende gewassen te laten groeien en door meer vitaminen en mineralen in het eten.

Om deze lange termijn-oplossingen te realiseren moeten overheden en ontwikkelingsinstellingen investeren in menselijke en financiële hulpbronnen, de coördinatie bevorderen en zorgen voor transparante beoordeling.

Lees hier het hele artikel.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief