Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Begin januari berichten we over de driedelige televisieserie over mode en textiel:  De slag om de Klerewereld. Waarin Teun van de Keuken, voor de gelegenheid in de rol van ‘textielbaron’, en collega Roland Duong zich vastberaden mengen in de wereld van de kledingindustrie. Doel: onderzoeken waar die sweater echt vandaan komt en misstanden in kaart brengen.

Weeffouten uit de fashion halen
Solidaridad komt nu met bewijs dat kleding wel menswaardig geproduceerd kan worden en presenteert Dé eerlijke Sweater: 100% eerlijke katoen, 100% mensvriendelijk en voor een eerlijke prijs. Met Dé eerlijke Sweater wil Solidaridad de modemerken én consumenten inspireren om de weeffouten uit de fashion te halen.

Vanavond zal in het derde en tevens laatste deel van De slag om de Klerewereld de leverancier van de katoen van Dé eerlijke Sweater en de textielfabriek Rajlakshmi te zien zijn. Hier wordt het hele proces van verven, weven, snijden en naaiwerk gevolgd tot het moment waarop Dé eerlijke Sweater klaar is voor transport naar Nederland.

Je eigen eerlijke sweater
In navolging van de tv-uitzending heeft Solidaridad een korte documentaire gemaakt waarin zij laten zien hoe Dé eerlijke Sweater gemaakt wordt. Bekijk de docu op de website van Solidaridad en bemachtig daar tevens je eigen eerlijke sweater.  

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief