Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een aanslag op een Nigeriaanse landbouwschool heeft afgelopen zondag zeker veertig studenten het leven gekost.

De studenten van de College of Agriculture in Gujba werden in hun slaap op de campus aangevallen door schutters. De daders zochten vervolgens in klaslokalen naar leerlingen en stichtten brand. De studenten sloegen op de vlucht in de bossen rondom de school. “Het was verschrikkelijk”, zegt Idris, een student die de aanslag overleefde, tegen AllAfrica. “Ze zetten de studenten buiten in groepen en schoten vervolgens alle groepen neer.”

Boko Haram
De aanslag op studenten is niet de eerste in Nigeria. In juni 2013 kwamen 21 scholieren om het leven op twee scholen in dezelfde regio als Gujba en ook in juli overleden 42 studenten bij een aanval op een Nigeriaanse campus. Deze aanvallen zijn waarschijnlijk georganiseerd door de islamitische groepering Boko Haram. De organisatie ziet westers onderwijs als een zonde en wil in Nigeria een streng-islamitische staat vestigen. In deze strijd heeft Boko Haram honderden burgers vermoord. Het Nigeriaanse leger verklaarde daarom de moslimrebellen in mei de oorlog.

Volgens de Yobe deelstaatregering zijn er tijdens de aanslag van zondag zeker veertig studenten om het leven gekomen, maar dit dodental kan oplopen.

Leer meer op: AllAfrica
Foto: Flickr

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief