Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

De president van Venezuela dreigt openlijk met celstraf voor iedereen die tegen hem is. In een toespraak merkte hij op dat er al een cel klaar was voor een bepaalde persoon. Nicolas Maduro heeft ook gezegd dat er maatregelen nodig zijn voor de nationale economie, die nu 15 % minder kan produceren dan 15 jaar geleden. De inflatie in Venezuele is in de laatste maanden gestegen tot 49,4 %, het hoogst van alle landen in de regio.

 

Daarom vroeg Maduro aan het parlement, de Nationale Vergadering om meer macht. In feite heeft Venezuela dus gewoon weer een klassieke dictator. Maduro als echte opvolger van Hugo Chaves.

 

De eerste vice-president van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV), Diosdado Cabello , zei dat er niet een, maar "drie cellen klaar zijn" voor Leopoldo Lopez, Maria Corina Machado en Henrique Capriles, drie uitgesproken tegenstanders van Maduro,  "ze moeten betalen voor hun misdaden."

Tijdens de PSUV persconferentie werd gevraagd wie er bedoeld werd toen de president zei dat hij al een cel klaar had voor een persoon. Het antwoord van Cabello:
" Capriles moet worden opgesloten voor de moord van 15 april. Iedereen die buiten de wet treedt wordt opgesloten. Wij chanteren niemand, het is aan overheidsinstellingen om passende maatregelen te nemen " 
zei hij.

Hij verwierp de kritiek op het opschorten van het spreekrecht van de leden Julio Borges en Nora Bracho in de Nationale Vergadering en verdedigde zich door te stellen dat "wij het spreekrecht afnemen, maar jullie schortten (op 11 april) de hele Nationale Vergadering op, schorstten alle rechten, jullie zijn immorele critici."

 

Julio Borges had eerder al laten weten dat de regering het departement van Justitie misbruikt als politiek wapen, dus welke overheidsinstelling welke maatregelen moet gaan nemen is wel duidelijk. Hij zei overigens ook dat democratie niet kan bestaan in een atmosfeer van angst.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief