Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Grote trots op de redactie: onze voormalige onderzoeksjournalist Sanne Terlingen is genomineerd voor de journalistieke prijs de Tegel, in de categorie journalistiek talent.

Terlingen is genomineerd voor een aantal verhalen dat ze voor OneWorld schreef. Zo dook ze in de financiën van microkrediet-organisaties om belastingontduiking bij goede doelen te ontdekken en dompelde ze zich onder in de wereld van Ghanese drugsbaronnen voor haar verhaal over de drugshandel in het Afrikaanse voorbeeldland.

Haar verhalen hebben op de redactie voor veel reuring gezorgd, met reacties van Tweede Kamerleden en een nominatie voor de tijdschrijftenprijs Mercur. Voor haar stuk over kindermisbruik in Ghana won ze zelfs vorig jaar november de Loep aanmoedigingsprijs voor onderzoeksjournalistiek.

Met dat artikel scoorde ze jammer genoeg ook een rechtszaak van Arthur Paes. In de reportage Paradijs voor Pedo’s beschreef Terlingen hoe de Limburgse vastgoedmagnaat Arthur Paes, die in het artikel niet bij naam wordt genoemd, in Ghana verdacht wordt van seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Het kort geding van afgelopen december, waarin Paes een rectificatie, een schadevergoeding en een publicatieverbod eiste, werd door Terlingen gewonnen.

Over de lange nasleep die het artikel haar en haar bronnen opleverde, vertelde Terlingen in het derde verhaal waarvoor ze nu genomineerd is.

Het nieuws vernam ze via een sms van onze hoofredacteur: ze is nog op huwelijksreis in Thailand. Ze is blij dit keer te zijn genomineerd voor iets anders dan haar spraakmakende pedofielenverhaal.

Over de auteur

Chef Magazine

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief