Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Utrechts benefietconcert voor Syrische vluchtelingen

Kleinkunstenaar Marc Oyserman leidt tweede muziekmissie naar een Syrisch vluchtelingenkamp in Jordanië

 

Utrecht, woensdag 6 mei 2013 – Op vrijdag 17 mei vindt in het wereldmuziekpodium Rasa te Utrecht een benefietconcert plaats voor het project Syrious Mission: muziekmissies voor kinderen die leven in Syrische vluchtelingenkampen in Jordanië. Eind april vond de eerste missie o.l.v. componist en initiatiefnemer Merlijn Twaalfhoven plaats, en met succes. Op 26 mei vertrekt daarom een tweede team naar een Syrisch vluchtelingenkamp in Jordanië, nu onder leiding van Utrechter en kleinkunstenaar Marc Oyserman. Om deze tweede missie te bekostigen organiseert hij het benefietconcert in Rasa waar o.a. de Gharib Group,
Orchestre Partout, Joanna Weston, Yinske Silva, Los Pepinos Frenéticos en dichter Baban optreden. 
 

Theatermaker en kleinkunstenaar Marc Oyserman heeft, evenals initiatiefnemer Merlijn Twaalfhoven, ervaring met verschillende muziekprojecten in het Midden-Oosten. Om deze tweede en andere muziekmissies naar Syrische vluchtelingenkampen te kunnen bekostigen organiseert hij dit concert. “Het is geweldig om te zien hoe muzikanten, waaronder Syriërs die hier wonen, bereid zijn bij te dragen aan het concert, zodat wij weer onze bijdrage kunnen leveren in de vluchtelingenkampen”, aldus Marc Oyserman.

“De avond wordt heel gevarieerd, met muziek uit het Midden-Oosten, mooie liedjes maar ook met lekkere dansmuziek. Merlijn Twaalfhoven opent de avond en de leden van het eerste team zullen vertellen over hun ervaringen.” De line-up bestaat verder uit de Gharib Group, Orchestre Partout, Joanna Weston, Yinske Silva, Los Pepinos Frenéticos, dichter Baban en er is een bijzondere expositie met beelden van de eerste missie.

 

Syrious Mission: muziekmissies voor kinderen in Syrische vluchtelingenkampen

Syrious Mission is een initiatief van componist Merlijn Twaalfhoven. Hij reisde eind april van dit jaar met een team van 14 muzikanten en kunstenaars naar Syrische vluchtelingenkampen in Jordanië om muziek naar de kinderen van deze vluchtelingen te brengen. Vijfhonderd kinderen konden de kracht van muziek ervaren en zelfvertrouwen winnen door het aangeven van ritmes, het maken van poëzie en het zingen van liedjes. Hiermee heeft het eerste Syrious Mission team een sprankje vreugde kunnen brengen in de voor deze vluchtelingen vaak uitzichtloze situatie. Bij de nieuwe missies worden ook lokale muzikanten betrokken, zodat de muziekworkshops kunnen doorgaan als de Nederlanders vertrekken. Elke missie wordt afgesloten met een eindvoorstelling. Naast het brengen van muziek naar de kinderen van Syrische vluchtelingen, hebben de deelnemers aan de Syrious Mission ook als doel de verlammende situatie waarin de wereld zich afzijdig houdt van het geweld in Syrië, te doorbreken. Dit heeft de eerste missie al in grote mate bereikt: verschillende landelijke media zoals de NOS op 3, De Halve Maan en Nieuwsuur en programma’s op radio 1, radio 4 en radio 6 hebben aandacht gegeven aan de Syrious Mission.

 
 
Benefietconcert Utrecht:

Datum: Vrijdag 17 mei

Locatie: Rasa, Pauwstraat 13a

Aanvang: 20.30u.

Entree: 10,- (de opbrengst gaat naar Syrious Mission)

kaartjes: www.rasa.nl

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief