Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Terwijl manlief achter de tralies zit in een gevangenis waar hij geen bezoek mag ontvangen, raakt zijn vrouw zwanger. Ai! Een waterdichte zaak van overspel? Toch niet.

De Palestijnse man die in de Israëlische gevangenis vastzit, hoeft zijn vrouw niet te wantrouwen: ze bevalt weldegelijk  van zíjn kind. Het geheim: gesmokkeld sperma.

De echtparen met een kinderwens hebben hun hoop gevestigd op kunstmatige inseminatie. Op die manier kunnen de vrouwen toch zwanger worden, door middel van sperma dat buiten de gevangenismuren gesmokkeld wordt.

Medisch Centrum Razan in Nablus krijgt één of twee gesmokkelde stalen sperma per week binnen. Niet elke poging tot bevruchting slaagt, maar dat komt door de kwaliteit van de stalen, als gevolg van de lange reis die nodig is om vanuit de gevangenis het centrum te bereiken. Gelukkig is er maar één cel nodig om een eitje te bevruchten.

Voordat de procedure van start kan gaan, hebben de vrouwen wel toestemming van hun familie nodig. Want een vrouw die plots zwanger is, terwijl haar man zijn straf uit zit, is geen goed visitekaartje.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief