Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wat ben je van plan? Afrika? Alweer? Zo lang? Alleen? En je werk dan? Ga je daar werken?

Een aantal typische vragen die je krijgt als je praat over je ambities om voor langere tijd te gaan reizen. Interessanter is de vraag: “Wat heeft je doen besluiten om dit te gaan ondernemen?”

Oorzaak reisziekte

Na geen hele uitgebreide reiservaring buiten Europa ben ik afgelopen oktober 2010 met een vriend een maand naar Oost-Afrika geweest. Al eerder waren er kriebels om langer op reis te gaan maar destijds is dat niet doorgegaan. Tijdens deze reis door Uganda, Rwanda, Tanzania en Zanzibar heb ik vele mooie dingen gezien en meegemaakt waardoor je verlangt naar meer. Vooral door gesprekken met DIE-HARD travellers (want die kom je tegen in die contreien) wordt je alleen nog maar enthousiaster gemaakt en blijkt jouw reis een eitje in vergelijking met 3 Belgen die vanuit België met de auto (en crossmotor) naar Jo’burg gaan en weer terug in 10 maanden! Om maar iets te noemen.

Terug in NL

Ja, en dan ben je terug in het ‘vertrouwde’ westen en doe je weer nieuwe ervaringen op. Water uit de kraan, warm water om te douchen, bami blokken uit de muur, geen stroomuitval, haastige carrière gedreven egoïstische mensen, zaterdag avond thuiskomen en maandag aan de slag met een mailbox van 600 mail è ik ben terug in Nederland. Bij terugkomst van een eerdere reis ondervond ik deze West-Europese luxes als heel prettig en kon ik ze juist beter waarderen dan voorheen. In dit geval was het iets anders en verlangde ik juist naar de basics in Afrika in plaats van het geordende strakke leventje in Nederland. Ja, ik ben er zeker uit voor mezelf… ik wil wat anders… ik wil meer dan alleen maar op kantoor zitten en me druk maken om allerlei zaken die uiteindelijk alleen maar ten goede komen aan het aantal auto’s dat mijn baas rijd.

Niet lullen maar poetsen

Zoals jullie als lezer zelf ook wel weten zijn er genoeg mensen die iets dergelijks ‘misschien zouden willen’ ondernemen (lullen), maar zijn er een stuk minder die uiteindelijk ook echt weggaan (poetsen). Ik was er overtuigd dat ik geen lul was, dus dan maar poetsen want er was werk aan de winkel. Ik besefte me hierbij wel dat het niet voor iedereen een makkelijke opgave is en dat mijn situatie (geen vrouw, kinderen, koophuis) nog niet zo verkeerd is. Oké, wat moet ik allemaal regelen: werk, huis, auto, parkeerabonnement, verzekeringen, vaccinaties, etc. Aangezien ik ruimschoots de tijd had om me voor te bereiden heb ik wat lijntjes uitgezet en stuk voor stuk dingen geregeld.

Nu helemaal klaargestoomd voor het avontuur waarvan ik jullie regelmatig op de hoogte zal brengen.

Some actually do it…

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief