Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Door de sluiting van overheidsdiensten sinds 1 oktober in Noord-Amerika, worden de wachtlijsten voor een verblijfsvergunning nog langer. Migranten zitten langer in onzekerheid.

Onbetaald verlof
De shutdown is ontstaan doordat politici het niet eens waren met de begroting voor 2013-2014. Alleen essentiële diensten zijn nog open waardoor veel ambtenaren in dienst van de staat te horen kregen dat ze onbetaald, voor een onbepaalde tijd niet meer nodig waren.

Alleen strafzaken
Essentiele overheidsdiensten blijven open, zoals het afhandelen van strafzaken. Het verstrekken van visa en verblijfsvergunningen valt daar niet onder. Volgens IPSnews waren hoorzittingen van migranten, waar zij te horen krijgen of ze wel of niet mogen blijven bijvoorbeeld, al voor de shutdown gepland tot in 2017. Door het stilleggen van de overheid zijn deze wachtlijsten alleen maar langer geworden.

De Mexicaanse Tapia (schuilnaam) werkt als kok in de VS. Allebei haar kinderen, twee en zes jaar oud, zijn in de VS geboren. “Ik heb al mijn belastingen betaald, heb mijn school afgemaakt. Dit uitstel maakt me nerveus en onzeker. Dat zou toch niet mogen,” aldus Tapia.

Lees meer op: MO
Foto: Flickr

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief