Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Joris van de Sande is verantwoordelijk voor de programmering van Salto. Hij legt uit: "Salto zoekt continu naar nieuwe samenwerkingen en initiatieven die verbindingen legt in de stad met een jongere doelgroep. Het HoodHero project van OneWorld sluit naadloos aan bij die doelstelling. Bovendien zijn wij trots en vereerd om als officiële mediapartner van HoodHero de filmpjes die gemaakt worden door de jongeren uit te kunnen zenden. Hiermee wordt het direct tastbaar voor alle partijen en wordt een breed publiek bediend."

joris Salto

"Daarnaast bieden wij na afloop de jongeren een blijvend platform aan om door hun zelf gemaakte media uit te zenden waarin ze begeleid zullen worden en waaruit een nieuw programma gecreëerd kan worden televisie en internet. Zo dragen we bij aan een structurele verbinding met de jongeren en hun belevingswereld en de grote diversiteit in de stad," vertelt Joris.

SALTO is de zendgemachtigde voor lokale omroep in Amsterdam, en voert het beheer over 3 televisiekanalen en 7 radiokanalen. De zendtijd op deze kanalen wordt beschikbaar gesteld aan een groot aantal externe organisaties, die zo de gelegenheid krijgen om programma's te maken voor alle Amsterdammers, en hun eigen achterban in het bijzonder. Meer weten over Salto? Bekijk hun website hier.

 

Over de auteur

Lotte Sluiter werkt als programmamaker en journalist voor OneWorld. Daarnaast houdt ze zich bezig met FoodGuerrilla, een organisatie die …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief