Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het project zal op televisie, internet en radio te volgen zijn, en vertelt door het individuele verhaal van de container hoe de wereldeconomie in elkaar zit. Aan de Box is een GPS-systeem vastgemaakt, zodat mensen via een speciale website de precieze reis kunnen volgen.

Cargo ship
zeecontainers foto:CC

Schoenen, whisky en auto-onderdelen
Vanaf de locaties die de container aandoet, doen lokale BBC-reporters verslag. Verwacht wordt dat het ijzeren gevaarte van ongeveer 60m3 de Verenigde Staten,
 
Azië, het Midden-Oosten en Afrika zal bezoeken. Goederen zo divers als schoenen, whisky en auto-onderdelen zullen worden vervoerd.

Vanaf Southampton zal de zeecontainer whisky vervoeren naar China. Vervolgens wordt voedsel ingeladen om naar de VS te brengen. Wat er daarna gaat gebeuren is nu nog onzeker, maar bedoeling is dat 'the Box' de hele wereld gaat zien.

"De Box vaart langs allemaal verschillende plekken in de wereld", aldus BBC redacteur Jeremy Hillman, "daardoor kunnen wij meer diepte aanbrengen in onze verslaggeving over kwesties en trends in de wereldhandel. Het gaat ons om de verhalen àchter de Box, over de manier waarop globale thema`s lokale mensen raken".

Realistische reis
De avontuurlijke reis die de Box te wachten staat, is niet in 
scène gezet. Hoewel de BBC sommige aspecten op logistiek gebied moet controleren (zoals checken of het GPS systeem nog werkt), zal het verhaal van de container representatief zijn voor de rol die globalisatie speelt in het leven van miljoenen mensen op aarde.

Bekijk hier een filmpje over de Box die klaar is voor vertrek! 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief