Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Actievoerders kunnen echte crea bea’s zijn. In Caïro slaan Egyptenaren bijvoorbeeld met potten en pannen op hun balkons als de avondklok ingaat. Zo willen ze hun stem laten horen tegen het nieuwe militaire regime. De bewoners van Moskou nemen deze vorm van balkonprotest over, maar dan wel op z’n Russisch.

Vandaag kiezen de bewoners van Moskou een nieuwe burgemeester. Aanhangers van de politicus en weblogger Aleksej Navalny hangen daarom massaal posters van Navalny op aan hun balkons. Niks mis mee toch? Maar dan ken je Navalny’s grootste tegenstander en huidige burgemeester Sergej Sobjanin nog niet. Sobjanin wordt gesteund door het Kremlin en hij pikt de posters van kandidaat Navalny niet. De burgemeester van Moskou zet daarom abseilers in om de posters van zijn opponent te verwijderen van de balkons.

Het lijkt er echter op dat Sobjanin die abseilers helemaal niet nodig heeft. Er wordt namelijk voorspeld dat de huidige burgemeester vandaag 60 procent van de stemmen gaat trekken, tegenover 20 procent voor tegenstander Navalny.

 

[[{“fid”:”21512″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”На 4-й Вятской, дом14 демонтировали баннер Навального+Немцова+Касьянова”,”class”:”media-element file-default”}}]]

 

Lees meer op: 360
Foto: 360.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief