Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ieder kind droomt van mooie dingen en een mooie toekomst. Tijdens haar werk met kinderen in de sloppenwijken in Lima heeft Katja Visser dat mogen meemaken. De kinderen wonen daar in houten krotten, midden in het woestijnzand zonder groen. Negen maanden lang hangt er een vochtige, koude mist boven de stad. De kinderen zijn vaak ziek door al het vocht in hun huisjes waar verwarming, ruiten en stromend water ontbreken. Op een dag maken ze collages met elkaar. Katja heeft kranten en tijdschriften bij zich waar ieder kind plaatjes uit mag knippen. De meisjes kiezen voor plaatjes van de mooiste jurken, make-up, sieraden en tassen, de jongens voor dure horloges en sportwagens. Het maakt dus niet uit waar je wordt geboren, de kinderdromen zijn en blijven hetzelfde, het kunnen waarmaken van die dromen is echter anders.

Om kinderen hun dromen te kunnen laten waarmaken, heeft Katja eind 2009 Proniños opgericht.  Sinds kort is zij actief met Pure Katja met als doel volwassenen in ontwikkelingslanden ook de kans te geven op een beter bestaan. Naast Proniños en Pure Katja is ze werkzaam in het bedrijfsleven als Marketing & Account Manager en werkt ze als presentatrice bij TV Vlaardingen. 

Proniños (www.stichtingproniños.nl) helpt kinderen in ontwikkelingslanden door, naast het reguliere lesprogramma, extra scholing te bieden. Op dit moment is Proniños onder andere werkzaam in Peru in de armste departementen van dit land, in de hoofdstad Addis Abeba in Ethiopië en in het dorpje Mtito Andei in Kenia. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal geschreven lesprogramma en worden de kinderen geschoold op het gebied van sparen en leren omgaan met geld, plannen en budgetteren, zelfontplooiing, het milieu en de wereld. Alles wat voor kinderen hier vaak vanzelfsprekend is, wil Proniños de kinderen daar ook geven zodat zij ook betere keuzes kunnen maken en zelf een toekomst kunnen creëren waarbij hun dromen gerealiseerd kunnen worden.

Om aan extra financiële ondersteuning te komen voor deze unieke scholingsprojecten laat de eigenaresse van Pure Katja, die tevens voorzitter is van Proniños,  prachtige hartverwarmende tassen en portemonnees maken in Peru in samenwerking met Inge van World of Josy. Deze producten worden in beperkte oplage met de hand gemaakt in Peru. Al zeven jaar lang werkt de producent met dezelfde groepen vrouwen waaronder slachtoffers van geweld. Alle werknemers krijgen gegarandeerd een eerlijk salaris en daarnaast worden er trainingen gegeven op het gebied van zelfontplooiing. Voor onze producent zijn hun producten een manier om de wereld te laten zien wat je kunt maken met liefde. 

De  hartverwarmende tassen en portemonnees zijn te bestellen via www.pure-katja.nl. Op deze manier gaat er meteen 10% van de winst naar de kinderen van de projecten van Proniños en steun je ook nog eens de makers van de tassen en portemonnees met een eerlijk salaris.

Help ons door een donatie te doen aan Proniños (www.stichtingproninos.nl) of door de aanschaf van fair trade producten via www.pure-katja.nl. Geef iedereen in de wereld een kans en laat ieders dromen werkelijkheid worden!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief