Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Proniños en Circusschool Hannes en Co uit Vlaardingen bundelen hun krachten om kinderen in Peru extra onderwijskansen te bieden. Eind april 2013 vertrekken Anne Kuipers van Circusschool Hannes en Co en Katja Visser van Proniños naar Peru voor het uitvoeren van een aantal circusprojecten met kinderen die via Proniños aanvullende scholing krijgen.

 

Waarom aanvullende scholing?
Proniños geeft kinderen een kans door in ontwikkelingslanden zoals Peru aanvullende scholing te geven op het gebied van sparen en leren omgaan met geld, het milieu, de wereld en zelfontplooiing. Alles wat voor kinderen hier vaak vanzelfsprekend is, wil Proniños de kinderen daar ook geven zodat zij dezelfde keuzes kunnen maken en een betere toekomst kunnen creëren.

Waarom Circus?
De Circusschool heeft intussen veel ervaring opgedaan in ontwikkelingslanden. Circus leent zich erg voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Plezier in het bewegen en trots zijn op wat er geleerd is, zijn wezenlijke waarden die we overdragen met circus. We stimuleren samenwerking en grenzen verleggen. Leren zelfstandig oplossingen te zoeken, respect tonen in omgang met elkaar en het materiaal. Het applaus bij een voorstelling werkt louterend en geeft een boost aan energie en het gevoel “ik kan het!” wordt enorm versterkt. Daarnaast doen de mooie kleuren van de circusattributen, de choreografie van de acts, de opzwepende en inspirerende muziek en de glinstering in de ogen van de deelnemers alles wat nodig is om het enthousiasme van de toeschouwers te vergroten. Ontroerend is het om te zien dat de deelnemers veel meer kunnen of anders kunnen dan begeleiders van deze deelnemers vooraf dachten.

Samenwerking:

Omdat de programma’s van beide stichtingen zo mooi aansluiten en elkaar versterken, geven ze samen de kinderen uit de armste provincies in Peru, Ayacucho en Huancavelica een extra kans. De mensen leven hier ver onder de armoedegrens, zijn grotendeels analfabeet en dragen de littekens van een jarenlange strijd tussen de regering en de paramilitaire organisatie ‘Het Lichtend Pad’ met zich mee.

Doe mee!
Geef deze kinderen deze prachtkans om zich op een geweldige manier te ontwikkelen en laat ze stralen! Doneren kan eenvoudig via giro 4230780 t.n.v. Stichting Proninos te Vlaardingen o.v.v. Circusweek Peru.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingproninos en www.circusschoolhannesenco.nl of stuur een mail naar katja@stichtingproninos.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief