Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Het is onze visie en onze verantwoordelijkheid om extreme armoede te beëindingen in al zijn vormen in de context van duurzame ontwikkeling en om een bouwssteen te zijn in duurzame welvaart voor iedereen", staat er in dit gezamenlijke rapport van Business Action for Africa, de Harvard Kennedy School en the Partnering Initiative.

Naar aanleiding van de aflopende milleniumdoelen in een high-level panel samengekomen om op een praktische manier na te denken over duurzame ontwikkeling. Business-as-usual is geen optie, in de ogen van het panel. Er moet grote verandering plaats gaan vinden, waarbij het bedrijfsleven een cruciale rol speelt. De panel heeft een sterke nadruk gelegd op het belang van het smeden van een nieuwe globale partnerschap  voor het realiseren van deze agenda.

Om dit te verwezenlijke is het noodzakelijk om beter begrip te krijgen van bestaande partnerschapmodellen en hun belangrijkste succesfactoren en uitdagingen. Met dit inzicht kan het aantal partnerschappen en hun impact opgeschaald worden. Dit rapport heeft tot doel een bijdrage te leveren aan dat proces.

Puttend uit casestudies uit Afrika, identificeert dit rapport structuren en processen die effectieve cross-sectorale samenwerkingen vormgegeven. 

Lees hier het rapport.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief