Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het comité, bestaande uit een flinke lijst organisaties, houdt het protest in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De organisaties roepen de regering op om een concreter en strenger beleid te voeren tegen racisme. “Discriminatie op de arbeidsmarkt moet harder worden aangepakt. Daar zijn nu te weinig maatregelen voor”, vindt Menebhi.  “Daarnaast moeten er strengere wetten komen tegen etnisch profileren, racistische uitlatingen en haatzaaien tegen vluchtelingen.”

Op de vraag of dit protest niet juist meer polarisatie tot gevolg kan hebben, antwoord Menebhi volmondig nee:  “Polarisatie is er al. Met het protest willen we een dialoog creëren tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het is juist een oproep tot solidariteit en verzet tegen elke vorm van haatzaaien.”

Wie de visie van Menebhi deelt, kan zich zaterdag om 13:00 uur op De Dam in Amsterdam aansluiten bij het protest. Van daaruit lopen de demonstranten naar het monument de Dokwerker, waar om 14:30 een grote manifestatie zal plaatsvinden met muziek uit Burkina Faso en Noord-Afrika.

Foto header: flickr

IMG_3734

Over de auteur

Merel de Koning is freelance journalist en feminist. Ze schrijft over diversiteit, genderissues, duurzaamheid en feministische mannen.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief