Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Morgen verlaten mijn broertje en ik de Kaap Verden. We gaan op weg naar Zuid Amerika, net zoals de Portugezen in de vijftiende eeuw deden. In deze blog geef ik je een klein inkijkje in alles wat we nodig hebben voor onze reis over de oceaan van ruim vierduizend kilometer. We schatten drie weken onderweg te zijn maar dit kan ook makkelijk langer worden.

Water
Zoet water is voor ons van levensbelang. We nemen ongeveer 400 liter water mee verspreid over twee watertanks, jerrycans en flessen. Met deze 400 liter moeten we bijna een maand doen. Als we evenveel water zouden gebruiken als de gemiddelde Nederlander dan zou ons water binnen anderhalve dag op zijn.

Voedsel
We nemen genoeg ingeblikt voedsel mee voor ongeveer drie maanden op zee. Dit zijn ruim tweehonderd blikken met ingemaakte groente, fruit, vlees en vis. We nemen ook veel meel mee zodat we ons eigen brood kunnen bakken. Maar uiteraard gaan we ook vissen onderweg.

Diesel
We nemen 150 liter diesel mee. Dit is genoeg om ongeveer 800 kilometer mee te motoren. Dat is erg weinig als je bedenkt dat de reis in totaal vierduizend kilometer is, maar het is genoeg om het windstilte gebied boven de evenaar te doorkruisen. Dit bespaart ons weken lang dobberen in windstilte. 

Gas
We nemen 20 kilo gas mee om te koken. Dat is genoeg voor ongeveer vijf maanden.

Zeilen
We nemen veertien zeilen mee. De grootste heeft een oppervlakte van 65 vierkante meter en gebruiken we bij weinig wind. Het kleinste zeil heeft een oppervlakte van slechts 2 vierkante meter en gebruiken we bij zware storm.

En verder nemen we mee…
Zonnecellen voor onze stroomvoorziening, een vishengel met verschillende soorten aas, zeekaarten, drie GPS ontvangers, een satellietbaken in geval van nood, een reddingsvlot, brandblussers, twee radio’s voor communicatie op zee, driehonderd films, tweehonderd boeken, driehonderd gigabyte muziek, een gitaar, een mondharmonica, fototoestellen, zwembroeken, veel zonnebrand, en heel veel geduld. (!)

Tot over een maand!

 

 

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief