Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

December is altijd een beetje hectisch. Vorige week in Costa Rica en deze week ben ik in Ethiopië. We maken goede stappen. Bij ons op de site waren zo’n 200 gevangenen aan het werk. Waren ze ontsnapt? Nee, dat niet. We hebben met de lokale overheid de afspraak gemaakt dat we nu en dan gevangenen werk bieden tegen betaling. Er worden dan een paar trucks met mensen gestuurd, inclusief gewapende bewakers. Het is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen waarmee we in andere landen vooralsnog geen ervaring hebben.

 

Mooi is dat we kunnen concluderen dat het een geslaagd experiment is dat hoogstwaarschijnlijk navolging zal krijgen. We hebben bijna 18 hectare land en soms is er onderhoud nodig. Onderhoud betekent dat we mensen aan het werk zetten om de begroeiing te snoeien. Dit snoeisel kunnen we vervolgens weer composteren.

 

Verder zijn we druk bezig met het afmaken van de omheining; het bouwen van huisjes voor de bewakers en brengen we de infrastructuur op orde. De verwachting is dat we in het eerste kwartaal van 2013 kunnen starten met de bouw van kantoren, gastverblijf, werkplaats voor de machines, trainingscentrum en laboratorium. Ook de benodigde machines kunnen dan geïmporteerd gaan worden.

 

We hebben er zin in en zien het komend jaar vol vertrouwen tegemoet. Voor nu wil ik alvast iedereen een fijne kerst toewensen en een spetterend 2013.

 

Aart van den Bos is directeur van Soil & More. De natuurlijke compost van Soil & More maakt akkerbouw mogelijk op gronden die anders te arm zouden zijn voor voedselproductie of bloementeelt, zonder toevoeging van kunstmest. Een duurzame oplossing en een prachtige businesskans, want de wereldbevolking groeit en de voedselproductie moet minimaal gelijke tred houden. Daarnaast levert de duurzame compost van Soil & More CO2-credits op, die het bedrijf verkoopt, vooral in Nederland.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief