Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

 

coverOneHen
Het kinderboek One Hen

Het online spel is een vehikel bij het kinderboek One Hen dat is geschreven door Katie Smith Milway. One Hen vertelt het verhaal van de kleine Kojo die met behulp van een kleine lening een kip koopt. Van het geld dat het Ghanese jongetje met de verkoop van eieren verdient, koopt hij meer kippen. Een jaar later bezit Kojo 25 hennetjes, en heeft hij genoeg geld om terug naar school te gaan. Uiteindelijk groeit Kojo’s kleine kippenren uit tot een grote boerderij.

 

Microkredietje spelen

Op de website kunnen kinderen op meerdere manieren kraaltjes verdienen. Ze kunnen quizvragen over het boek beantwoorden, Kojo door een doolhof helpen en een memoryspel spelen. Voor elke kraal die zij in de wacht weten te slepen, kunnen de kinderen op een online marktplaats zelf een lening verstrekken. Opportunity International, een internationale microfinancieringsorganisatie belooft dat zij daarvoor een echte lening aan een kleine ondernemer zullen geven. Daarnaast kunnen docenten op de site lesmateriaal over microkrediet downloaden en worden ouders verleid om via de site geld te doneren.

 

Waargebeurd verhaal

One Hen is gebaseerd op het leven van Kwabena Darko. De kleine kippenboerderij die hij ooit begon, groeide al snel uit tot de grootste van West-Afrika. Het geld dat Darko verdiende, leende hij weer uit aan andere kleine boeren. Darko’s fonds is inmiddels geïntegreerd in Opportunity International, Darko zelf zit in de raad van bestuur.

kwabena darko
Kwabena Darko kocht één kip van een kleine lening
en heeft nu een grote kippenboerderij.

 

 

 

 

 

 

One Hen

Opportunity International

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief