Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Met de deadline van 2015 in zicht vroeg OneWorld aan acht kunstenaars om de millenniumdoelen te verbeelden. Het resultaat: acht bijzondere filmpjes die reflecteren op de acht afspraken om de armoede de wereld uit te helpen. Vandaag: millenniumdoel 7.
[[{“fid”:”25489″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“height”:”327″,”width”:”581″,”alt”:”Millenniumdoel 7: Meer mensen in een duurzaam leefmilieu – Elemesova Gauhar, Kazackhstan, 2012″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

Millenniumdoel 7 gaat over duurzaam milieubeleid, veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen en betere leefomstandigheden in sloppenwijken.

De 17-jarige Elemesova Gauhar maakte dit filmpje tijdens de workshop OneMinuteJunior die zij in 2012 volgde in de Kazachstaanse stad Öskemen.

Deze film is gemaakt in samenwerking met The One Minutes, een wereldwijd netwerk voor bewegend beeld.

Hoe gaat het met millenniumdoel 7
In 2011 had 89 procent van de wereldbevolking toegang tot verbeterd en veilig drinkwater. Dat is een toename van 13% ten opzichte van 1990. Nog lang niet iedereen kan gebruik maken schone toiletten en douches en dat is een bedreiging voor de volksgezondheid. Ook ontbossing vindt nog steeds op grote schaal plaats.
Goed nieuws is er te melden bij de ozonafbrekende stoffen. Die zijn bijna overal aan banden gelegd.  De CO2-uitstoot neemt echter flink toe, met name in ontwikkelingslanden.

In 1990 leefde in ontwikkelingslanden bijna de helft van de mensen in sloppenwijken. In 2012 was dat percentage gedaald naar een derde.

Meer weten?

Over de auteur

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief