Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Laat negatieve gedachten los”, zegt de yogimeester tegen 15 knielende buschauffeurs, “Je lichaam is een voertuig, houd het in conditie door genoeg water te drinken en lekker te wandelen.”

Alcohol is uit den boze voor de medewerkers van Karnataka State Road Transportation Corporation (KSRTC). Het bedrijf zet 40 dagen yogatraining, therapie en tuinieren in tegen het verzuim en de luiheid van de chauffeurs, conducteurs en monteurs van het bedrijf, en natuurlijk tegen het gevaar op de weg dat zij vormen.

Fatale afloop
“De meeste commerciële buschauffeurs rijden onder invloed”, vertelt Harman Singh Sindhu, directeur van ArriveSafe, een ngo die werkt voor veiligheid op de weg. “Vaak geven de bedrijven zelf de alcohol aan hun chauffeurs, zodat ze sneller rijden en meer trips kunnen maken.” Dinesh Mohan, expert van het Indian Institute of Technology in New Delhi voegt toe: “Er zijn verontrustend veel ernstige busongelukken met fatale afloop. Er moeten alcoholsloten in de bussen worden aangebracht.”

Ook de medewerkers van KSRTC nuttigen overmatig veel alcohol. Hun voorkeur gaat uit naar whisky, rum en cognac. Al 155 mannen hebben de afgelopen 18 maanden deelgenomen aan het programma in het ziekenhuis van Bengaluru. Volgens KSRTC blijft 60% van de deelnemers na het programma nuchter.

Lees meer bij The Guardian

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief