Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Lotte Werter (25) haalde in 2011 haar master Organisatie, Verandering en Management. Ze is nu een succesvolle zzp’er.

Vorig jaar heb je het Fair Career Event bezocht. Hoe vond je het om daar bij te zijn?
“Ik vond het erg interessant, zeker omdat ik  net was afgestudeerd en op zoek was naar een baan. Het was niet de eerste keer dat ik het event bezocht en ik wist dat ik het boeiend zou vinden om te kijken naar de vraag en aanbod op de markt.  Volgend jaar ga ik misschien wel weer, wie weet hoe de markt er dan uitziet.”

Wat heb je na je studie gedaan?
“Na mijn studie dacht ik dat er wel genoeg MVO-banen vrij waren en wilde ik graag eerst wat ervaring opdoen voordat ik gelijk zou gaan werken. Daarom werd ik voorzitter van de internationale studentenorganisatie AIESEC. Hier leerde ik internationaal samenwerken en breidde ik mijn netwerk uit.”

Na een jaar besloot je om toch op banenjacht te gaan, maar toen bleek dat de MVO-functies niet voor het oprapen lagen. Hoe ging je daarmee om?
“In het begin wilde ik ervoor gaan. Ik onderhield mijn netwerk en zocht naar online vacatures, zodat ik kon bepalen welke functies mij interesseren. Daarnaast solliciteerde ik voor traineeships. Ik kreeg echter alleen maar afwijzingen en na acht maanden was ik dan ook klaar met het solliciteren. Ik sloot me weer aan bij het bestuur van AIESEC. Hier organiseerde ik een congres voor 300 studenten uit de hele wereld, waarbij ze een week langs les kregen in leiderschapstrainingen. Opdrachten als deze gaven me de motivatie om te blijven netwerken en weer te zoeken naar MVO-functies als zzp’er. Het hielp mij aan mijn huidige opdracht: een partnershipverkiezing organiseren bij The Punchy Pack. Ik werk nu twintig uur in de week bij dit bedrijf. Daarnaast ben ik actief als zzp’er. Als er geen banen zijn moet je immers zelf opdrachten creëren.”

Welke tips kun je werkzoekende MVO’ers meegeven?
“Ga veel netwerken, zo zorg je ervoor dat mensen je naam kennen en nog eens op je terug kunnen komen. Als ze eenmaal met een opdracht komen, moet je er klaar voor zijn. Daarom is het belangrijk dat je je verder verdiept in MVO. Werkzoekenden moeten zich daarnaast niet vastpinnen op één functie. Er zijn niet veel opdrachten beschikbaar, dus wees flexibel.”

 

Wil jij je talenten inzetten voor een betere wereld? Kom dan op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober naar het Fair Career Congres in de Jaarbeurs Utrecht. Hier komt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Maatschappelijk Verantwoord Werken. Voor het volledige programma en het inschrijven, kijk hier

Over de auteur

Genna Bostelaar is een Nederlandse journalist. In 2013 liep ze stage bij OneWorld. Op dit moment schrijft ze voor Young & Fair, een …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief