Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Netwerken belangrijk wanneer je wil werken aan een betere wereld”, vindt Asceline Groot. Ze is werkzaam op de communicatie afdeling van de ASN Bank en is actief betrokken bij het online platform Voor De Wereld Van Morgen.

Wat vind jij het leukste aan je baan?
“Ik werk binnen een commerciële organisatie met een duurzame missie en dat trekt mij aan. ASN Bank is een duurzame bank die zowel zakelijk succesvol is, als de duurzaamheid van de samenleving bevordert. Met een prijs motiveren we mensen zelf om duurzaamheid in de wereld te bevorderen.”

Wat is er zo leuk en belangrijk aan netwerken?
“Netwerken heeft voor sommige mensen een negatieve klank. Het wordt gezien als een verplichting. Maar ik zie netwerken als een begrip voor samenwerken. Netwerken is meer dan alleen borrels afgaan. Het gaat om ideeën uitwisselen, hulp vragen, elkaar een stap verder brengen. Netwerken is verbinden met elkaar. En vergeet niet dat je altijd iets te bieden hebt! Netwerken is leuk en je moet het niet onnodig ingewikkeld maken. Het allereerste contact met iemand die je niet kent is voor de meesten spannend maar laat je nieuwsgierigheid de leidende factor zijn. Nee heb je maar meestal willen mensen wel met je meedenken. En vaak vergeten mensen dat ze al een netwerk hebben van vrienden, familie en kennissen.”

Wat is in jouw woorden een duurzame wereld?
“Een wereld waarin mensen met respect met elkaar omgaan en basisrechten een uitgangspunt zijn. De jonge generatie ziet de wereld als één geheel en overziet het hele plaatje, ook als ze regionaal aan de slag gaan. De andere kant van de wereld voelt niet zo ver weg meer. Dit maakt dat er een groot bereik en meer bewustwording is om samen te werken aan een fijne wereld. Dat zie ik ook terug aan de 250 inzendingen die per jaar binnen komen voor VDWVM. Dat doet me goed, want mensen zijn actief en niet passief. Netwerken helpt hen hierbij, zodat ze de juiste info kunnen delen en samen kunnen werken aan een betere wereld.”
 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief