Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In Pakistan werden gisteren 7808 kaarsjes aangestoken, als steun voor het neergeschoten meisje Malala. Ieder kaarsje stond symbool voor één Facebook-share uit Nederland, van een foto die Oxfam Novib vorige week op haar pagina plaatste.

Hulporganisatie Oxfam Novib plaatste vorige week een plaatje van brandende kaarsen, met de oproep aan Facebookgebruikers om deze als steunbetuiging aan Malala zo vaak mogelijk te delen. Voor iedere share zou er een kaarsje voor het meisje aangestoken worden in Pakistan. Ruim zevenduizend mensen gaven hier gehoor aan, en lieten zo hun stem voor Malala horen.

Gesteund
De ‘eindstand’ werd doorgegeven aan mensenrechtenorganisaties in Pakistan, die vervolgens de kaarsen namens de Nederlandse steunbetuigers aanstaken bij twee grote wakes op een school en bij een ziekenhuis. De Pakistaanse organisaties geven aan zich enorm door de Nederlandse actie gesteund te voelen.

Het Pakistaanse meisje Malala werd op 9 oktober in haar schoolbus neergeschoten door de Taliban, vanwege haar strijd voor meisjesonderwijs in het land. Op dit moment vecht ze in een Brits ziekenhuis voor haar leven. In heel Pakistan, maar ook in veel andere landen worden op dit moment wakes en andere acties georganiseerd als protest tegen deze aanslag. Malala staat symbool voor ruim 34 miljoen meisjes die wereldwijd niet naar school kunnen.

Bron en foto: Oxfam Novib.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief