Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Journalist en OneWorld-correspondent Judith Spiegel en haar echtgenoot Boudewijn Berendsen zijn sinds vorige week vermist in Jemen. Een bron uit hoofdstad Sana’a meldt dat het om ontvoering gaat.

In Jemen worden regelmatig westerse toeristen ontvoerd door leden van bepaalde stammen die iets willen van de regering, bijvoorbeeld het vrijlaten van gevangenen. Judith Spiegel heeft hier ook meerdere malen over bericht. Toen in februari een filmpje opdook van een ontvoerde Oostenrijker, meldde ze in een radio-interview aan de NOS: “De meeste buitenlanders in Jemen werken voor de VN, een ambassade of internationale hulporganisatie. Die worden zwaar bewaakt, die mogen niet op straat lopen. Hij en ook ik, wij doen dat gewoon wel. Daarmee ben je misschien wel een gemakkelijke target.” De ontvoerde Oostenrijker is in mei vrijgelaten. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen vermist zijn, maar kan nog niets zeggen over de toedracht.

Judith Spiegel is een vaste medewerker uit het correspondentennetwerk van OneWorld. Zij werkt voor diverse media, waaronder NRC, NOS en Wereldomroep. Van qatkauwende studenten tot pionierende carrièrevrouwen: met haar artikelen biedt Judith Spiegel een inkijkje in de Jemenitische samenleving die normaal gesproken voor de westerse kijker onzichtbaar blijft. Wij hopen dat zij en haar echtgenoot gezond en veilig terugkeren. 

 

Foto: Wereldomroep

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief