Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

darfur verwoesting
Verwoestingen in Darfur

Ruud Gullit opent maandag in Herinneringscentrum Kamp Westerbork de expositie van kindertekeningen uit Darfur ‘Smallest witnesses’, waarmee kinderen het verhaal vertellen van de oorlog. De expositie is een van de vele activiteiten die plaatsvindt tijdens actieweek ‘Tot zover Darfur’ van 5 tot en met 11 november met als doel een humanitaire ramp zichtbaar maken.

Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling en Netwerk-presentator Aart Zeeman zijn de initiatiefnemers van de actie. “Darfur verdient meer aandacht dan het nu krijgt. Voor mij is de actie al geslaagd als je kijkers en lezers informeert. We moeten laten zien dat mensen in het verre Nederland het onacceptabel vinden wat er in Darfur gebeurt”, aldus Aart Zeeman deze week in Vrij Nederland. Tineke Ceelen: “Het doel van ‘Tot zover Darfur’ is om mensen te laten weten dat er daar een verschrikkelijke oorlog aan de gang is en dat die moet ophouden. Laat de mensen daar weten dat het jou wél kan schelen.”

 
Kranten, tijdschriften , radio- en tv-programma’s zullen in de campagneweek de humanitaire ramp in de Soedanese regio zichtbaar maken met als hoogtepunt de live televisie-uitzending op 9 november van de NOS en de gezamenlijke actualiteitenrubrieken van de publieke omroep op Nederland 2. De uitzending begint om 20:30. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en manifestaties o.a. in Amsterdam, Rotterdam en Westerbork. Kijk voor meer informatie en het volledige programma hier!

 

Tot zover Darfur

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief