Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Steeds meer moslims maken gebruik van islamitische microfinancieringsdiensten. Naar schatting ontvangen nu 1,28 miljoen moslims shariaproof microkrediet. Dat zijn er vier keer zo veel als in 2006. Dit blijkt uit het rapport Trends in Sharia-Compliant Financial Inclusion.

Volgens de islam mogen moslims geen geld lenen tegen rente. Ook het uitlenen van geld om eraan te verdienen is niet oké volgens de sharia. Geld hoor je niet zomaar te krijgen, je moet ervoor werken. Via de goedgekeurde islamitische banken mogen zij wel geld ontvangen.

Toch zijn we er nog niet. 1,28 miljoen islamitische leners zijn een schijntje als je bedenkt dat meer dan 650 miljoen moslims van minder dan 2 dollar per dag leven. Van de huidige islamitische microkredietleners is 82 procent van de islamitische microfinancieringscliënten is woonachtig in Bangladesh, Sudan of Indonesië. Voor arme moslims in andere landen zijn er nog geen ‘goedgekeurde’ financiële diensten. Zij kiezen ervoor om niet bij ‘gewone’ microfinancieringsinstellingen te lenen. Het geloof is hun meest waardevolle bezit.

Lees meer bij: Microdinero

Foto: Macalin

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief