Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Hoe wordt het Afrikaanse continent aangesloten op digitale netwerken en welke veranderingen brengt dat mee? Aanstaande woensdag is in het Pakhuis de Tegenlicht Meet-Up ‘Acces to Afrika’. Naar aanleiding van deze Tegenlicht documentaire wordt er gefantaseerd over Afrika met een voortrekkersrol in de digitale wereld.

Afrika maakt grote stappen in de digitale wereld. Een keerzijde heeft dit ook. Daar alvast meer over lezen? Hieronder een selectie uit eerdere OneWorld publicaties:

Techvrijwilliger, blijf liever thuis
Je bent jong, westers, tech-savvy en je wilt wat: de wereld veroveren met een start-up. Maar in Afrika zit niet iedereen op deze ambitieuze techvrijwilligers te wachten.

Nerds in Nairobi
Kenia loopt voorop wat betreft innovatie en technologie in Afrika. Nairobi kreeg de bijnaam ‘Silicon Valley van Afrika’, en westerse ontwikkelingsorganisaties, donoren en zelfs bedrijven als Google trokken naar de stad om de innovatieve projecten een boost te geven. Maar wat merkt de gewone Keniaan hiervan? Hebben open data en mobiele technologie het leven van burgers echt verbeterd? We vertrokken naar Nairobi om te zien hoe het staat met de ‘techies’ in Afrika.

Wat te verwachten van de tech-hype in Afrika
Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: techhubs in Afrika. De Wereldbank bracht ze in kaart en telde zo’n 100 labs, verspreid over het continent. Maar wat is de invloed van deze broedplekken van technologie? We vroegen het aan Tayo Akinyemi, directeur van AfriLabs, een organisatie die meerdere van de techlabs verbindt en ondersteunt, ziet groet verschillen onderling.

Over de auteur

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief