Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Drie vrouwen die zich doodvechten om een man. De tragiek. De ellende. Het verdriet. Eerder deze maand gebeurde het in Caïro en het leidde tot veel ophef en discussie, onder andere op de conservatieve televisiestations waar vrouwen sowieso al de oorzaak zijn van alle ellende in de wereld, om te beginnen voor de anarchie en het verval in Egypte, maar nog net niet voor het klimaat (maar wat niet is…).

Zie je wel, oreerde een fundi met onvermijdelijke bidplek op zijn voorhoofd, het zijn de vrouwen weer. Hij, en vele seksueel geconstipeerden met hem, greep de gebeurtenis aan om de schuld voor de seksuele agressie in het land neer te leggen bij de vrouwen. Want drie vrouwen die om een man vechten, daar kun je niets goeds van verwachten.

De schande! Het bewijs voor het perfide karakter van de vrouwen!

Het bijzondere aan deze zaak was niet alleen het pikante karakter en de gruwelijke afloop, maar ook dat het om drie vrouwtjesberen ging, Loulou, Farah en Nabila, in de dierentuin van Caïro. Vlak voor de paringstijd ging het mis en bevochten de beren elkaar tot de dood om een mannetjesbeer, Hani.

De opzichters probeerden met water de drie agressieve dieren uit elkaar te drijven,maar het mocht niet baten. Loulou, Farah en Nabila lieten het leven, maar Hani treurde niet lang. Volgens krantenberichten was hij de volgende dag in de kooi te vinden van een andere vrouwtjesbeer. 

Als het incident al wat zegt over het Egypte van nu, dan toch zeker echt dat de mannen de oorzaak zijn van alle ellende. Want zonder die ene mannetjesbeer, hadden de vrouwtjes nog lang en gelukkig in harmonie geleefd. Meneer met de bidvlek.

Foto: Fern Bronx, Frnbrnks

Hassnae

Over de auteur

Journalist en programmamaker

Hassnae Bouazza (1973, Marokko) is journalist, columnist en programmamaker. Samen met Femke Halsema maakte ze de documentaire reeks ‘Seks …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief