Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Akif is 18. Geen stille denker maar een drukke denker. Altijd in voor een grapje, zit nooit stil, zelfs als hij fluistert hoor je zijn zware stem brommen maar hij is de zorgzaamste jongeman van de klas. Akif weet veel. Hij staat op met de radio, leest veel en checkt de statistieken om de feiten te controleren.

De gebeurtenis in Manchester heeft duidelijk veel indruk gemaakt op de klas. Ze hebben het erover zonder dat ik er over hoef te beginnen.

Ze zeggen altijd achteraf dat het een bekende was van de politie

“Ziek. Als je kinderen kan opblazen, ben je gewoon ziek. Fuck man, gewoon kinderen die aan het gillen zijn en zo. Ik kon die filmpjes niet meer kijken, man. Wedden dat degene die zich opblies een bekende was van de politie? Want dat zeggen ze altijd achteraf, dat het een bekende was. En dat ze zijn identiteitskaartje hebben gevonden. Ze moeten al die 'bekenden' een keertje opsluiten, dan is het probleem opgelost”.

Nu ben ik weer bang om in de metro te zitten. Altijd na een aanslag

“Al die ouders die daarna op zoek moesten naar hun kinderen en zo” zegt Dunya treurig. “Ik las dat een klein meisje aan het hyperventileren was en naar haar zus zocht. Zo zou ik denk ik ook zijn. Ik kreeg kippenvel. Weet je wat het ergste is? Dat er in sommige landen iedere dag kinderen doodgaan. Denk je dat Amerika geen kinderen dood maakt daar? Maar daar zien we geen beelden van. Daarom is ISIS zo boos, denk ik. Nu ben ik weer bang om in de metro te zitten. Altijd na een aanslag. En dan vergeet ik het weer en dan gebeurt er iets. En dan ben ik weer bang”.

Wij leven gewoon in een klote wereld. Klaar

“We zagen Trump paar dagen geleden toch nog een dansje doen met die rijke sjeiks? Met zwaarden en een glazen bol en shit”, zegt Akif. En hij komt weer met de feiten. “Amerika heeft nu een contract met die Saoedi’s. Voor wapens. Voor 100 miljard. Ik ging het gisteren opzoeken, 1 miljard is 1000 miljoen. Die Amerikanen willen oorlog. Anders hadden ze wel zo’n contract afgesloten voor 100 miljard aan tulpen, of zo. Wij leven gewoon in een klote wereld. Klaar”. 

download-2

Over de auteur

Suna Floret woont in Rotterdam. Ze schreef onder andere columns voor het Algemeen Dagblad en werkt nu als fulltime docent op Het …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief