Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

 

Minister Koenders

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders (PvdA) mag volgens de nieuwe begroting van het kabinet komend jaar 4,9 miljard euro uitgeven. Hij heeft 150 miljoen meer beschikbaar dan zijn voorgangster Van Ardenne, mede als gevolg van de economische groei.

 

Het halen van de millenniumdoelstellingen in 2015 blijft de prioriteit van Ontwikkelingssamenwerking. Om de achterstand in te halen die er is bij het halen van deze doelstellingen op het gebied van milieu, onderwijs en gezondheid, heeft het kabinet vijftig miljoen euro extra vrijgemaakt.

 

Duurzame energie

 

Daarbij geldt voor de ontvangende landen de voorwaarde dat ze werken aan democratie, corruptiebestrijding, mensenrechten en het verminderen van bureaucratie. koffertje miljoenennotaOok staat in de troonrede dat er extra geld zal worden uitgetrokken om het gebruik van duurzame energie in ontwikkelingslanden te bevorderen.

 

In het najaar van 2007 zal het kabinet een beleidsbrief aan de Tweede Kamer sturen, waarin het Ontwikkelingssamenwerkings-beleid voor de komende jaren nader uiteen wordt gezet. Fragiele staten, belang van economische groei en verdeling, vrouwenrechten, milieu, klimaat en energie zijn de beleidsterreinen waarop het kabinet een aanpak zal formuleren.

 

Mensenrechtenfonds

 

Het kabinet komt dit najaar ook met een mensenrechtenstrategie. Het komend jaar is 20 miljoen euro gepland voor projecten die de mensenrechten bevorderen, zoals vrijheid van meningsuiting en mediadiversiteit. Verder spant het kabinet zich meer in en maakt het meer middelen vrij voor wederopbouw van (post-)conflictgebieden als Afghanistan, het Grote Merengebied, de Hoorn van Afrika, Kosovo en het Midden-Oosten.

 

 

Prinsjesdag

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief