Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op initiatief van de stichting SharePeople sturen Nederlandse bedrijven komende Kerst een bijzonder kerstpakket naar Afrika. Niet gevuld met een fles wijn, ingeblikte abrikozen of andere prullaria, maar met een talentvolle medewerker van hun eigen bedrijf. Deze kerstpakketten vol talent worden naar ondernemers in Afrika gestuurd die verlegen zitten om kennis en expertise.

Via deze actie worden bedrijven er op gewezen dat ze in plaats van geld ook een medewerker als gift kunnen inzetten. Bovendien betaalt SharePeople voor vier bedrijven de volledige kosten. De actie is ondersteund met een campagne op BNR Nieuwsradio en met een (teken)film via social media. Ook is er een levensgroot kerstpakket dat op het Employee Engagement Event en het Nationaal Sustainability Congres heeft gestaan.

Bedenker Jonne Zweers (SharePeople) hierover: “Met Kerst willen veel bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het traditionele kerstpakket maakt tegenwoordig vaak plaats voor een gift aan een goed doel. En dat is een gemiste kans, want door in een ontwikkelingsland kennis te delen kan een bedrijf én iets doen voor een betere wereld én iets waardevols geven aan eigen medewerkers. Veel bedrijven realiseren zich niet dat ondernemers in ontwikkelingslanden veel meer hebben aan expertise dan aan geld en dat de inzet van die expertise –mits goed begeleid- al in 2 weken enorm effectief is.”

Een van de bedrijven die hierdoor geïnspireerd is, is USG Innotiv. Directeur John Herfkens: ‘We hebben het perfecte project gevonden om het nieuwe jaar mee in te luiden. In plaats van een eindejaarsgeschenk aan onze relaties, stellen wij onze meest talentvolle medewerker ter beschikking aan een goed doel: SharePeople. Daarnaast dragen wij de daarmee gepaard gaande financiële lasten.’
Meer informatie over de kerstaktie is te vinden op www.sharepeople.nl/kerstpakket. Bedrijven kunnen zich nog tot 20 december opgeven voor deze actie. De kerstpakketten worden niet met kerst verstuurd, maar in de loop van 2012. Meer informatie over de actie van USG Innotiv is te vinden op www.usginnotiv.nl/sharepeople

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief