Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een groep investeerders die gezamenlijk 22,5 biljoen dollar aan bedrijven en vastgoed bezitten, publiceerden gisteren een brandbrief op internet. In die brief vragen ze overheden meer te doen aan klimaatbescherming.

Volgens de investeerders organisaties, waar onder andere internationale banken en kerken bij zitten, zorgt klimaatverandering voor grotere risico’s. Volgens hen zullen orkanen zoals Sandy vaker voorkomen als we het milieu niet beter gaan beschermen. Sandy veroorzaakte 50 miljard aan schade. Pensioenfondsen en andere organisaties die hun geld beleggen, lopen door het slechte beleid van overheden een grote kans hun eigen geld en het geld van hun leden kwijt te raken, zeggen de investeerders.

In de brief staan een aantal aanbevelingen. Zo willen de investeerders bijvoorbeeld dat bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken geen overheidssubsidies meer krijgen. Vanaf 26 november praten de leden van de VN over een uitbreiding van het verdrag van Kyoto. De investeerders hopen dat hun brief de deelnemende staten aan het denken zet.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief