Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Imaginair gesprek op de imaginaire Vrijwilligersbeurs ‘You Care 2 Get Inspired Now.’

“Zeg Caro, ik stond net even bij de’ Inspire Yourself’-stand van PureTravels. Echt best wel tof hoor, hoe zij het aanpakken.”

“Ow ja? Wat dan!?”

“Zij geloven dat iedereen een verschil kan maken in het leven van gehandicapte- en ondervoede kinderen in de sloppenwijken, ook jij en ik! En dat we onze talenten kunnen inzetten om die ongelukkige en arme kids, middels een zetje in de rug, weer een nieuwe toekomst te geven.”

“Goh. Hey maar what happened met Gran Canaria dan? Ik heb net die spotgoedkope packet-deal gezien van LekkerLazyTours weetjewel. All inclusive! En als we vandaag boeken krijgen we er een snorkel bij. Ik zeg tjingtjing!”

“Maar Caro, wil jij dan niet het gevoel hebben dat je ertoe doet in dit leven? Iets teruggeven aan de samenleving ofzo? Dat is toch tof!”

“Ja, natuurlijk wel. Maar je gaat toch niet voor je plezier naar zo’n sloppenwijk? Weet je wel hoe ranzig het daar is? Waar ligt die sloppenwijk eigenlijk ergens?”

“Nou bij Inspire Yourself zeiden ze dat de gehandicapten in Rio nu wel erg hard liepen. Dan heb je nog een weeshuis in India, of die sloppenwijk met straatkinderen in Uganda over.”

“Hmmm India.. je kent Daisy toch? Die zei dat ze echt dikke diarree had gekregen daar. Mij niet gezien dat India!”

“Nou, dan doen we toch gewoon Uganda?”

“Uganda.. Waar ligt dat dan? Dat is in Afrika toch, of niet?”

“Ja, check het hier op de kaart.”

“Yo Thijs! Maar moet je kijken man, het ligt tussen Rwanda en Congo en Zuid-Soedan in! Weet je wel hoe fucking gevaarlijk dat is? Je bent gek in je hoofd! Onze ouders laten ons nooit gaan. Dat Gran Canaria dus..”

“Maar geef je dan niks om de wereld Caro? Die mensen hebben ons daar nodig! Maar jij wilt liever een gratis snorkel? Tssss.”

“Ja nou sorry hoor het is echt niet dat ik asociaal wil overkomen, maar komaan! Een Ugandese sloppenwijk? Wie heeft daar nou zin in?”

“Man, breek uit je gezapige wereldje Caar! Het gaat allang niet meer alleen om ons, weet je. We kunnen die kids helpen dat is toch een tof idee? Snap je dan niet dat ze ons nódig hebben!?”

“Echt? Hoezo hebben ze ons nodig? Serieus Thijs, wat kunnen wij nou voor ze doen?”

“Nou gewoon, bij Inspire Yourself zeiden ze dat we konden helpen met eten geven en Engelse les enzo.”

“Engels? Ik snap de past tense niet eens! En bovendien word ik kriebelig van kleine kinderen. En ze hebben vast allemaal vlooien en luizen enzo. Misschien gaan we wel dood aan zo’n enge ziekte van daar!”

“Jezus Caro dat valt vast wel mee allemaal. En jij weet in ieder geval wat een past tense is. En bij Inspire Yourself vertelden ze me dat naast de sloppenwijk ook een dagje zwemmen en natuurpark met leeuwen in het pakket zit! Het is all-inclusive dus verder hoeven we ons nergens zorgen om te maken.”

“Wow leeuwen? En zwembad? En dan geven we tegelijkertijd ook nog iets terug aan de wereld! Zolang ik niet dood ga daar, is het is een win-win situatie! Haha laten we het doen. Waarom ook niet?”

“Haha ja inderdaad… Straatkinderen here we come!”

marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief