Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In de 21ste eeuw is er meer dan 200.000 km2 van de tropische regenwouden verwoest. Om je je er iets bij voor te kunnen stellen: in iedere 60 seconden van die periode is er regenwoud ter grootte van vijf voetbalvelden verdwenen.

Dat heeft niet alleen ernstige gevolgen voor de volkeren, flora en fauna die in het tropisch regenwoud leven. Het zorgde ook voor 1,47 gigaton koolstof, dat gelijk staat aan een kwart van de fossiele brandstoffen die wij in Europa in een jaar uitstoten.

In Indonesië is 80% van de ontbossing illegaal, schat de NGO Forest Trends. De meeste tropische regenwouden zijn vrijgemaakt voor plantages voor palmolie en hout. Het lijkt erop dat hetzelfde gebeurt in andere delen van Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Producerende landen moeten hun wetten verduidelijken en ervoor zorgen dat investeerders die wetten respecteren. Consumerende landen moeten erop letten dat de producten die ze kopen legaal en duurzaam zijn gemaakt. Handel met landen waar het nog steeds illegaal gebeurt, moeten bedrijven weigeren.

Lees hier het hele artikel.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief