Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Hij kreeg er een gele kaart voor en moet de volgende wedstrijd missen, maar Zlatan Ibrahimovic heeft wel op een hele bijzondere wijze aandacht gekregen voor het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties. 

Wanneer de tatoeages verdwenen zijn, zullen deze mensen nog steeds honger hebben

De spits van Paris Saint-Germain scoorde zaterdag de 1-0 tegen Caen en trok daarna zijn shirt uit. Wat er toen gebeurde ging de hele wereld over: zijn ontbloot bovenlijf was helemaal beschilderd met tatoeages van namen. "Ik heb tattoos op mijn lichaam van echte kinderen die honger lijden in de wereld", zei de sterspeler gisteren. 

Het blijkt om een campagne te gaan van de Verenigde Naties. De tattoos zijn niet permanent: "Wanneer de tatoeages verdwenen zijn, zullen deze mensen nog steeds honger hebben",  was zijn boodschap. "Als het kon zou ik alle namen van de mensen die honger lijden op mijn lichaam willen schrijven, maar het zijn er 805 miljoen…"

Bekijk hier de video van de campagne:

[[{“fid”:”34124″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Zlatan Ibrahimovic zet zich in voor honger in de wereld”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Zlatan Ibrahimovic zet zich in voor honger in de wereld”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”805 Million Names – Zlatan Ibrahimović”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief