Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vandaag organiseerden tien Nederlandse humanitaire organisaties de Nederlandse Humanitaire Top in Den Haag. De vraag die centraal stond: hoe kun je de hulp bij crises en natuurrampen verbeteren? Naast de noodhulporganisaties waren onder andere minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en verschillende noodhulpexperts en VN-vertegenwoordigers aanwezig. Ter afsluiting van de top tekenden de tien organisaties een verklaring. Hierin doen ze negen aanbevelingen voor effectieve noodhulp.

De verklaring werd overhandigd aan Robert Smith, vertegenwoordiger van de 'World Humanitarian Summit’ die de Verenigde Naties (VN) in 2016 organiseert in Istanbul. De Nederlandse Humantaire Top loopt vooruit uit op deze wereldtop.

De video van de 9 punten van de Nederlandse Humanitaire Top, met statements van over de hele wereld.[[{“fid”:”34050″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Humanitaire Top Statements”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief