Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Paul McCartney heeft samen met bekende muzikanten een song opgenomen om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Hij doet dat naar aanleiding van de VN-klimaattop in Parijs

Ex-Beatle Paul McCartney verzamelde vijftien bekende en minder bekende muzikanten voor zijn project, onder meer Jon Bon Jovi, Fergie, Sheryl Crow en Colbie Caillat. Met hun gezamenlijke 'Love Song To The Earth' vragen ze aandacht voor de klimaatverandering.


De timing heeft alles te maken met de VN-klimaattop in Parijs eind dit jaar. Daarop moet een klimaatakkoord tot stand komen om de opwarming van de aarde onder 2 graden Celsius te houden.

[[nid:42435]]

We Are the World
Het project van McCartney doet enigszins denken aan 'Do they know it’s Christmas?' en 'We Are The World', songs die een hele reeks bekende namen uit de Britse en Amerikaanse muziekwereld in 1984 en 1985 opnamen in een reactie op de grote hongersnood in Afrikaanse landen.

Paul McCartney heeft zich al vaker uitgesproken over grote milieuthema’s. Zo is hij een bekend voorstander van vegetarisch eten. In 2009 lanceerde hij met Coldplay-zanger Chris Martin en opnieuw Sheryl Crow de Meat Free Monday-campagne. Daarin vroeg hij om geen vlees te eten op maandag en zo de opwarming van de aarde te helpen tegengaan.

[[{“fid”:”39842″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”title”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”style”:”width: 581px; height: 72px;”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief