Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Naast Amerika en Europa is Twitter ook aan een opmars bezig binnen Afrika. Internationaal adviesbureau Portland in Nairobi heeft het twittergebruik in Afrika onderzocht. Jongeren met mobieltjes bleken verantwoordelijk voor de grootste groei van twitterberichten in Afrika. 

Portland analyseerde samen met Tweetminster de 11,5 miljoen tweets afkomstig uit Afrika gedurende de laatste drie maanden van 2011. De volgende resultaten kwamen aan het licht:

  • Zuid-Afrika is de koploper in twittergebruik, met meer dan 5 miljoen tweets. Dat zijn ruim twee maal zoveel tweets als werden verstuurd in land nummer twee, Kenia (2,5 miljoen tweets).
  • Nigeria (1,6 miljoen tweets), Egypte (1,2 miljoen) en Marokko (750 duizend) maken de top 5 compleet.
  • 57% van de Afrikaans tweets zijn verzonden met een mobiele telefoon.
  • 60% van Afrika’s meest actieve twitteraars is tussen de 20 en 29 jaar.

  • Twitter wordt in Afrika vooral gebruikt voor sociale contacten. 81% van de gebruikers twittert vooral om met vrienden te communiceren.

  • Twitter wordt steeds meer een belangrijke informatiebron. 68% van de ondervraagden zegt Twitter te gebruiken om nieuws te lezen.

  • Een opvallende uitkomst is dat publieke figuren als belangrijke zakenlieden en politici in Afrika achterblijven en maar weinig twitteren. Een van de uitzonderingen hierop is de Rwandese president Paul Kagame.

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”13564″,”attributes”:{“height”:620,”width”:438,”class”:”media-image media-element file-media-large”}}]]

Lees meer bij Portland
Foto boven: (cc)
Infographic: Portland

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief