Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tagua is de vrucht van een palmboom – de taguapalm – die groeit in de tropische regio's van Zuid-Amerika. De rijpe noten uit de vrucht worden ongeveer 2 jaar gedroogd in de buitenlucht. Het materiaal is dan vrijwel identiek aan dierlijk ivoor en is heel goed te bewerken. Naast in verschillende vormen te snijden, is de Tagua noot ook te verven in een groot aantal natuurlijke kleuren, waardoor de geaderde structuur van het plantaardige ivoor goed zichtbaar wordt. Dit geeft elk sieraad een unieke natuurlijke uitstraling.

 

Tagua is een goed alternatief voor dierlijk ivoor. Zeker omdat een tagua palm in een jaar evenveel ivoor produceert als een gemiddelde vrouwelijke Afrikaanse olifant. Bovendien gedijt deze palm alleen onder het bladerdak van het regenwoud. In Colombia wordt het regenwoud waar deze palm voorkomt daarom bescherm en mogen enkel de lokale bewoners de vruchten ervan plukken.

 

MoreThanHip heeft een nieuwe collectie tagua-sieraden, genaamd Joyas.  Deze sieraden hebben een prachtige zachtglanzende en natuurlijke uitstraling. En hoewel het materiaal hard en solide is, voelt het toch zacht en warm aan. Deze sieraden hebben dan ook een grote aantrekkingskracht. Bovendien is Tagua licht van gewicht en dus een genot om te dragen.

 

Met Joyas biedt MoreThanHip een breed assortiment Tagua-sieraden: kettingen, armbanden, oorbellen en ringen in veel verschillende ontwerpen en kleurencombinaties. Met de hand gemaakt in Colombia, volgens fair trade normen. Echt superhippe eco-sieraden!

 

Bekijk de tagua eco-sieraden op www.morethanhip.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief